رئیس دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) بیان کرد: اعطای تخفیف به دانشجویان محروم و نیازمند تحت پوشش سازمانهای حمایتی مانند کمیته امداد امام خمینی(ره)، سازمان بهزیستی و دانشجویانی که از سوی معاونت امداد مستضعفان این آستان مقدس معرفی میشوند از دیگر اقدامات دانشگاه امام رضا(ع) در راستای تحقق این منشور ابلاغی است. تا به امروز بالغ بر 700 دانشجو از تسهیلات تخفیف دانشگاه بهرهمند شدهاند که مبلغ ریالی این تخفیفها حدود چهار میلیارد ریال است.
رجوعی با اشاره به اینکه مرجعیت علمی دارای لایههای مختلفی است بیان کرد: معتقدیم دانشگاه امام رضا(ع) در لایه اول باید بتواند مرجعیت علمی را کسب کند، بعد از آن باید در سطح استان، کشور و در سطح منطقه و در سطح بینالمللی مرجعیت علمی خوبی برای سایر کشور به ویژه کشورهای مسلمان باشد.
رئیس دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) خاطرنشان کرد: ترجمه مرجعیت علمی با راهبردهای آموزشی، پژوهشی و فرهنگی دانشگاه در حال انجام است. در حوزه پژوهشی سلسله نشستهای علمی را در این راستا با موضوعات گوناگون برگزار کردهایم و رویکرد ما بیشتر به سمت موضوعاتی بوده که حوزههای مأمویتی آستان قدس رضوی است که از جمله آن میتوان به حوزههای وقف، تبلیغ، زیارت، اماکن متبرکه، معماری اسلامی اشاره کرد.
رجوعی عنوان کرد: یکی دیگر از کارهایی که ما در حوزه مرجعیت علمی در بخش پژوهش مورد تأکید قرار دادهایم راهاندازی مرکز نوآوری دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) است که در این مرکز از ایدههای خلاقانه و نوآورانه دانشجویان این دانشگاه و سایر مراکز آموزش عالی کشور حمایت میکنیم و تلاش داریم از مرحله ایده تا ورود به بازار و محصول نهایی دانشجویان را مورد حمایت علمی و مادی قرار دهیم.
وی با اشاره به اینکه یکی دیگر از راهبردهای ما در این زمینه اجرای طرحهای پژوهشی و طراحی پایاننامههای دانشجویی در راستای نیازهایی است که دستگاههای اجرایی معرفی میکنند و در این مدت پایان نامههای متعددی در بخش تحصیلات تکمیلی به این سمت هدایت شدهاند تصریح کرد: یکی دیگر از موضوعاتی که در دستور کار دانشگاه امام رضا(ع) قرار دارد آن است که به عنوان بازوی علمی توانمند در تمام فرآیندهای اجرایی آستان قدس رضوی ایفای نقش کند و در مدت دو سال گذشته بالغ بر 20 طرح پژوهشی مورد نیاز دستگاههای اجرایی آستان قدس رضوی را به مرحله اجرا گذاشتهایم و طرحهای دیگری را هم در دست اقدام داریم.
رجوعی بیان کرد: مشخصاً مرجعیت علمی در حوزه آموزش به معنای مأموریتگرا کردن رشتههای تحصیلی ما متناسب با آستان قدس رضوی است. در این جهت تلاش شده که رشتههای آموزشی را به مجموعه دانشگاه اضافه کنیم که در مقاطع تحصیلات تکمیلی باشند. چون مقاطع تحصیلات تکمیلی توان ایجاد مرجعیت علمی را برای ما ایجاد میکند که رشتههایی مانند معماری اسلامی، سیاست گذاری فرهنگی، فرهنگ و ارتباطات، معارف اسلامی و تبلیغ از جمله این رشتههاست.
وی خاطرنشان کرد: در حوزههای فرهنگی یکی از کلیدیترین اقدامات دانشگاه در سالهای گذشته برگزاری مجدانه و منظم کرسیهای آزاد اندیشی و نظریهپردازی در مجموعه دانشگاه است و از ظرفیتهای خادمیاران علمی در اقصی نقاط کشور در این خصوص استفاده و نشستهای مختلفی را برگزار کردهایم.
رئیس دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) با اشاره به بخحث خادمیاران علمی عنوان کرد: یکی از بهترین اقداماتی که در معاونت علمی آستان قدس رضوی انجام شد، تدوین آیین نامه استفاده از خادمیاران علمی است. همان طور که در آییننامه اشاره شده است استفاده از خادمیاران علمی میتواند در بخشهای آموزشی، پژوهشی و مشاوره مورد استفاده قرار گیرد.
رجوعی افزود: از این رو کمیته جذب خادمیاران علمی در دانشگاه ایجاد شده است و در این سه حوزه ظرفیتها و نیازهای دانشگاه احصا شد و با علاقهمندان خدمت در این آستان مقدس به عنوان خادمیار علمی، مذاکراتی صورت گرفته است. طی یک سال گذشته از ابلاغ این آیین نامه توسط تولیت آستان قدس رضوی، دانشگاه امام رضا(ع) بالغ بر 40 خادمیار علمی را جذب کرده که در حوزه آموزشی به تدریس در دانشگاه اشتغال دارند و در حوزه پژوهشی برگزاری نشستهای علمی، اجرای طرحهای پژوهشی و هدایت پایان نامه تحصیلات تکمیلی را برعهده دارند.
رجوعی عنوان کرد: دانشگاه امام رضا(ع) از سال 1391 تاکنون اقدام به پذیرش دانشجو به صورت تک جنسیتی کرده است. بدین ترتیب دانشجویان دختر در یک پردیس مستقل دانشگاهی مشغول به تحصیل هستند.
وی افزود: ایده و هدف محوری پذیرش تک جنسیتی ارائه یک الگوی بهینه از نقش آفرینی اجتماعی زنان مسلمان بوده است؛ بنابراین در راستای این هدف راهبردی، استراتژیهای گوناگونی مدون شده است که از جمله این کارها متناسبسازی رشتههای تحصیلی برای بانوان در پردیس رضوان است.
رجوعی خاطرنشان کرد: از دیگر کارها و اموری که در این پردیس پیگیری میشود، ارائه برنامههای فرهنگی و تربیتی متناسب با نقشهای اجتماعی بانوان است که از جمله آن میتوان به طرحهای توانمندسازی مادران دانشجویان اشاره کرد و طرحهای توانمندسازی که به دانشجویان خانم کمک میکند که به نقشهای مادری و همسری و نقشهای اجتماعی که متناسب با شرایط روحی، فیزیکی و اجتماعی آنهاست، بپردازند.
وی گفت: دانشگاه بینالمللی امام رضا (ع) تنها دانشگاه غیردولتی ایران است که با مجوز شورای گسترش آموزش عالی، یک دانشگاه بین المللی محسوب میشود. در حال حاضر بالغ بر 400 دانشجوی خارجی از پنج ملیت در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند که از این تعداد 40 دانشجوی افغانستانی به صورت بورسیه امام رضا(ع) پذیرش شدهاند.
رجوعی خاطرنشان کرد: همچنین با مذاکرات صورت گرفته با مرکز جذب دانشجویان خارجی وزارت علوم، دفتر امور کنسولی دانشجویان خارجی در دانشگاه امام رضا(ع) تأسیس شده که زمینه جذب دانشجویان خارجی را برای ما افزایش خواهد دارد. البته برای پذیرش دانشجویان خارجی، دانشجویان علاوه بر شاخصهای علمی، از نظر شاخصهای فرهنگی و میزان تقید در مسائل دینی هم مورد ارزیابی قرار میگیرند.
رئیس دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) ادامه داد: در حال حاضر بالغ بر 6500 دانشجو در دو پردیس مستقل دانشگاهی مشغول به تحصیل هستند که از این تعداد 3800 دانشجوی دختر در پردیس رضوان و 2700 دانشجوی پسر در پردیس اسرار اشتغال به تحصیل دارند که از این تعداد 5000 دانشجو در مقطع کارشناسی و 1500 دانشجوی دیگر در مقاطع تحصیلات تکمیلی هستند. همچنین 60 عضو هیئت علمی تمام وقت و 450 استاد مدعو از سایر دانشگاههای کشور با دانشگاه امام رضا(ع) ارتباط دارند.
منبع : تسنیم
انتهای پیام
نظر شما